DEM adayları ev ev geziyor: Projeler anlatıldı, sandıkları koruma çağrısı yapıldı

DEM Parti eşbaşkan adayları, seçim çalışmalarını halkın evlerini ve esnafları ziyaret ederek sürdürdü. Ziyaretlerde projeler anlatıldı, sandıkları koruma çağrısı yapıldı.

SEÇİM ÇALIŞMALARI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), birçok kentte yürüttüğü seçim çalışmalarında halkın büyük ilgisiyle karşılandı. Halk, esnaf ve sivil toplum örgütlerini ziyaret eden adaylar, projelerini anlattı.

 
QERS
DEM Parti Qers İl Örgütü seçim çalışmaları kapsamında merkez Aydınlıkevler Mahallesi’nde milletvekili Zülküf Uçar, Qers Belediyesi eşbaşkan adayı Kenan Karahancı’nın katılımıyla halk buluşması gerçekleştirildi. Kentte soğuk havaya rağmen çok sayıda mahalleli partilileri davul- zurna eşliğinde karşıladı.
DEM Parti Qers İl Eşbaşkanı Seyfettin Gönen, mahalle halkının Newroz'unu kutladı. Ardından konuşan Belediye Eşbaşkan Adayı Kenan Karahancı, “Aydınlıkevler Mahallesi Qers’in en değer verilmeyen ve hizmet verilmediği bir yerdir. Mahallede herhangi bir altyapı çalışması yok. Mahallelilerin şu anda bile ayakkabılarındaki çamura bakıldığında nasıl bir hizmet yapıldığı görülmektedir. Seçildiğimizde hizmet edeceğimiz ilk mahallelerden biri de burası olacaktır. Onların hilelerini bozarak kayyımları darmadağın edeceğiz” diye konuştu.
DEM Parti Wan milletvekili Zülküf Uçar ise Qers’ın tarihi, doğası ve kültürel zenginliğine dikkati çekerek, “Ancak Qers Belediyesi kayyım zihniyeti ile yönetiliyor. Kayyım ile yönetilen yerlerde belediyenin olanaklarını talan ediyor, peşkeş çekiliyor. Bunu bu mahallede görebiliyoruz” dedi.

 
MÛŞ
DEM Parti Mûş il örgütü de tekstilkent işçilerini, mahallelerde halkı ve çarşı esnafını ziyaret etti. Kent vekili DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ve Sümeyye Boz, belediye eşbaşkan adayları Sırrı Söylemez ve Tuba Sayılgan sivil toplum ve meslek örgütlerini ziyaret ederek, kentin sorunları üzerine görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretlerde konuşan Temelli, “Mûş bir türlü layık olduğu yere ulaşamıyor. Yoksulluk fazla, işsizlik fazla ama çalışan emekçiler de geçinemiyor bunu iyi görebiliyoruz. Mûş’u bir emekçi kenti yapmak istiyoruz. Yerel yönetimler bir emekçi kentine uygun bir şekilde yönetildiği sürece emekçilerinde mağduriyetlerinin önemli bir kısmı kaldırılacaktır. Yerel yönetimler işçilerin emekçilerin yerel yönetimleri olduğunda, ulaşım, su ucuz olur, dolayısıyla çocuklarımızın eğitimine katkı yapar ve sosyal alanlarımızı zenginleştirir. Biz emekçilerin, işçilerin, köylülerin partisiyiz. Dolayısıyla Mûş bize ait ve biz yönetmek istiyoruz. Sizin desteğinizi hem oyunuzla hem de sandığa sahip çıkarak bekliyoruz” diye konuştu.

 
RIHA
DEM Parti Riha’da seçim çalışmaları devam ediyor. Mahalle mahalle, sokak sokak gezerek evlere misafir olan eşbaşkan adayları, projelerini anlatıyor.


SERÊKANİYÊ
DEM Parti’nin Serêkaniyê ilçe eşbaşkan adaylarından Rahşan Yazar ilçe merkez mahallelerinde ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Kadınlarla toplantılar düzenleyerek çalışmalarına devam eden Yazar, seçim sonrası hayata geçirmeyi planladıkları projelerini anlattı. Diğer eşbaşkan adayı Uğur Kahraman ise yapılan taziye ziyaretlerinin ardından semt pazarı esnafı ve pazara gelen halkla bir araya geldi. Pahalılık ve AKP’nin genel politikalarından yakınan halkın sorun ve önerilerini dinleyen Kahraman çalışmalarına ilçe merkezinde devam etti.

 
EYYUBİYE / HALİLİYE
DEM Parti Eyyübiye Belediyesi ilçe eş başkan adayları Adalet Eriş ve Halil Akbaş Küçük Evren Sanayi Sitesi esnafları ziyaret ederken Halliye Belediye eşbaşkan adayları Sema Ateş ve Suphi Yılancı İpekyol Bulvarında esnafları ziyaret ederek projelerine ilişkin hazırlanan broşürleri dağıttı.  Eşbaşkan aday Suphi Yılancı, halkı 23 Mart’ta kutlanacak Newroz’a davet etti.

 
SÊWEREG / PIRSÛS
Sêwereg DEM Parti belediye eşbaşkan adayları Yıldız Çetiner ve Ali Dusak Karakeçî olarak adlandırılan bölgede bulunan Kûleka, Keynter ve Kabîk kırsal mahallelerini ziyaret etti. Pirsûs’ta ise Belediye eşbaşkan adayları Müslüm Baran, Yanalova, Zebesker ve Hecûk kırsal mahallelerinde seçim çalışmalarına devam etti.

 
CURNÊ REŞ / BÊRECÛK
Cûrne Reş Belediyesi eşbaşkan adayları Garip Yeşil ve Serhan Paydaş Kavaklı ve Sehbirim kısal mahallelerini ziyaret etti. Bêrecûk ilçesinde ise seçim çalışmalarına devam eden eşbaşkan adayları Berivan İlkaya Manas ve Mehmet Begit, Evdel, Girlavik, Birhîs, Sakirge ve Fatmacık kırsal mahallelerini ziyaret etti. Ev ev gezerek halkla buluşan adaylar, çalışmalarına daha sonra geçtikleri ilçe merkezinde devam etti.